26 Ağustos 2012 Pazar

Taşların Seçimi


      

         Taşların Seçimi
         Hilal Dikmen
         Doğan Egmont Yayıncılık

         Önce taşlar vardı.
         Ve taşlar, Kurtarıcılarını seçti.

         Yeni bir dönem başlıyordu. Dört sıradan çocuk, Melis, Ceren, Ilgın ve Damla kendilerini yüzyıllardır süregelen bir savaşın ortasında bulmuşlardı. Onları eşsiz kılan güçlerle donanmışlardı. Onlar dünyaların yeni “Kurtarıcıları”ydılar…
         Ancak bilmedikleri bir şey vardı: Asıl tehlike kendi içlerindeydi ve savaş sona erdiğinde geriye sadece güçlü olanlar kalacaktı.

         Hilal Dikmen 31 Ağustos 1990 yılında Ankara’da doğdu. 2004 yılında Nuh Eskiyapan İlköğretim Okulu’ndan mezun oldu. Eğitimine Mamak Cumhuriyet Anadolu Lisesi’nde devam ediyor. İlk kitabını, hikâyesini dinleyen Türkçe öğretmeninin teşvikiyle 10 yaşında yazmaya başladı. Şu anda ikinci kitabı üzerinde çalışıyor.

         (Arka kapaktan)

         Öncelikle şunu söyleyeyim ki bu okuduğum ilk fantastik roman olabilir. Daha önce hiç böyle bir kitap okuduğumu hatırlamıyorum.
         Bu kitabımızın yazarı Hilal’i yaklaşık 4 yıldır tanıyorum. Onunla www.sozbittti.com adlı bir edebiyat sitesi aracılığıyla tanışmıştım zamanında. Tabii hiç yüz yüze görüşmek kısmet olmamıştı. Geçen yıllarda bu site kapandı çeşitli sebepler yüzünden. Ama Hilal ve bazı arkadaşlar hâlâ facebook profilimde eklidirler.
         Bu yıl bir İstanbul ziyaretimde Hilal’le tanışma fırsatı yakaladım. Yine yukarıda bahsettiğim o siteden bir arkadaşın evinde kaldık ama Hilal’de bizi çok güzel ağırladı.
         Kitabını okumayı çok istiyordum ama bir türlü bulamıyordum kitapçılarda. Meğer baskısı artık yapılmıyormuş ama www.kitapyurdu.com da hala satışı yapılıyor.
         Eğer yanlış hatırlamıyorsam ikinci kitap için çalışıyor şu ara Hilal. Çünkü bu kitap seri olacakmış.
         Fantastik romanlar bana çok uzaktı ama bu kitap beni büyüledi diyebilirim. Bunu tanıdığım bir insan olduğu için söylemiyorum ama hayal gücünden çıkan her ürünü itinayla kullanmış Hilal Dikmen. Ve çok geniş bir hayal gücü olduğu da bir gerçek.
         Bu arada bu kitapla Türkiye’nin en genç fantastik roman yazarı seçildi Hilal Dikmen ve Doğan Yayın Holding tarafından da En Yaratıcı Kitap Ödülü’nü aldı 2006 yılında.
         Başka bir gerçek ise Hilal sayesinde Türkiye’deki genç yazarlarımızın yolunun açılmış olması.
         Hilal Dikmen’in blogunu ziyaret etmek isterseniz: Tık tık.
         Facebook sayfasını ziyaret etmek isterseniz: Tık tık. 

2 yorum:

  1. merhaba bloğunuz çok güzelmiş :):) bende sizi bloğuma beklerim beğenirseniz izleyicim olmanızıda isterim hoşçakalın:)

    http://suslupuslublog.blogspot.com/

    YanıtlaSil