25 Nisan 2013 Perşembe

Sabun Adam



         Sabun Adam
         Ahmet Önel
         Şenocak Yayınları

         Zaman bazen eğik durur, bazen teğet geçer, bazen de dikey vuru insan yaşamına. Işıklar yansırken yavaş yavaş gölgeler kaplar ömür patikasını. Gölgeyi yaratan ışığın kendisidir; ışıksa zaman içinde süren yaşam… Zaman dalga dalga gölgenirken, kapılar ölüme doğru açılırken, sorgulamalar başlar gece gündüz… Bitiş, kaçınılmaz bir geceye açılmaktadır; yeniden başlamaksa bir gizem içinde pusanan düştür yalnızca…
         Bu öyküler bizi insanın iç dünyasındaki karmaşık labirentlerinde dolaştırıyor. Yaşamın, bizim ona yüklediğimiz anlamlar sayesinde kendi varlığını ve iç dengelerini oluşturduğunu gösteriyor. Yaşamına anlam arayan tek varlık olan insan, bütün derinliği ve çelişkileriyle öykülerin odak noktasında yer alıyor.
         Okudukça yaşamdaki anlamların sürekli çoğaldığını duyumsayacaksınız…
         Hülya Soyşekerci
         Edebiyat Eleştirmeni
         (Arka kapak)

Pazar günü İzmir’e 18. Kitap Fuarına gittim. Bir sürü kitap aldım. Zira bu fuarı bekliyordum, yazdan beri fuara kadar kitap almayacağım diye kural koymuştum kendime. Ama çok uyguna 3 kitap bulmuştum. Onları aldım. Bir de okulda hocalarımızın okumamızı istediği kitapları aldım. Ama onları saymıyorum. :) Ha bir de erkek arkadaşımın aldığı kitaplar var. Onları da saymıyorum, ben almadım o aldı. :P Yani genel olarak başarılı oldum diyebilirim.
İşte bu öykü kitabı ve 2 tane daha öykü kitabına 5 TRY verdim fuarda. Fiyatı çok uygun geldi bana.
Ahmet Önel’i ilk kez okuyorum ama çok sevdim. En çok da “Sabun Adam” ve “Genel Prova” öyküsünü beğendim.
Kitapta “Kıyıdan”, “Çığlık”, “Nereye Gidiyoruz”, “Teğet Zaman”, “Yara”, “Genel Prova”, “Dikey Zaman”, “Amca İtiraf Ediyor”, “Eğik Zaman”, “Aklın Ermediği”, “Beklenmeyen”, “Bir Adım, Bir Adım Daha”, “Ekinoks” ve “Sabun Adam” öyküleri var.

4 yorum: