24 Kasım 2013 Pazar

Toplum Mektupları

         


Toplum Mektupları
Türkan Saylan
Yayımlayan: Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği

Bizler MEKTUP çocukları olarak büyüdük, geliştik; dünyayı, yaşamı algılamayı, kavramayı hep o gizemli pencereden bakarak yaptık.
Şimdi internet çağındayız. Bilgisayarın klavyeleri inip kalkıyor. Kısa, çoğu dilbilgisinden yoksun ve eksik cümlelerle iletiler gidiyor, geliyor. Evet, işler hızla yürüyor kuşkusuz ama bizim gençliğimizin paha biçilemez meptupçuluğu da yok oldu gitti. Acaba hâlâ kaç kişi birbirine yılda bir iki kez de olsa mektup yazmayı akıl eder bunca hızlı ve kolay iletişim olanakları varken?
Bizler küçücük kızlarken şiir, kitap okumaya, kompozisyon yazmaya, yazdıklarımızı sınıfta okumaya, iyi ve düzgün, okunaklı yazmaya yönlendirilmiştik Cumhuriyet bekçisi değerli öğretmenlerimizce. Her harfin hakkını vermeyi, yazının kurallarını daha 4.-5.-6. Sınıflarda öğrenmiştik. Dilekçe yazabiliyor, hakkımızı yazıya dökerek aramayı biliyorduk.
                                                                        Türkan Saylan
            (Arka kapak)

         Türkan Saylan’ın yazdığı 15 adet mektuptan oluşuyor bu kitap. Toplumdan her kesime mektup var; gençlere, doktorlara, işçilere, öğretmenlere, ev hanımlarına, emeklilere, yaşlanmakta olanlara…
         Hiçbir zaman değerini kaybetmeyecek bir kitap.

         Okumanızı öneririm.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder