14 Eylül 2013 Cumartesi

Araba Sevdası

         

         Araba Sevdası
         Recaizade Mahmut Ekrem
         Karınca Kitabevi
         İnsanlıkla alâkalı olarak her an ve gün çevremizde meydana gelen ibret verici olaylara ve ortaya çıkan durumlara şiir ve felsefe açılarından bakıldığında bunların çoğu hazin görünür. Bunların bir kısmının gözyaşıyla, diğer bir kısmında şaşkınlık ve gülümsemeyle karşılaşmasındaki fark, olayın acı verici olmasından değil, tarafımızdan değerlendirilmeleri açısındandır.
            Konusu gerçek hayattan alınan ve gerçeklere çok yakın olarak, hayal gücünün yardımıyla yazılan hikâye ve romanlar ise, insanlarla alâkalı olayları ve durumları en güzel biçimde yansıtan birer ibret aynasıdır.
            (Arka kapak)
         Balıkesir’den bildiriyorum. Hâlâ! Okuyalı çok oldu ama blogumda bulunsun istiyorum.
         Vakti zamanında arkadaşımdan ödünç alarak okuduğum ve çok sevdiğim bir kitaptı Araba Sevdası. Daha sonra arkadaşım evlenirken kitaplığını bana devretmişti ve benim olmuştu. (Evet, o koca kütüphane nasıl oluştu sanıyorsunuz!)
         Herhalde bu kitabı bu kadar çok sevmemin nedeni; günümüzle de çok uyuşuyor olması. Çoğu insan –nedense- Türk Klasiklerini sevmez ama bence çok güzel eserler var arasında. Bu kitapta da aşırı özenti yaşayan bir adam ve kendi hayal dünyasında yücelttiği kadın var. Sonra adamın yegane amacının şık giyinip gezmek tozmak olması. Her lafının arasına Fransızca kelimeler sıkıştırması…

         Çok şey değişmemiş o günden bu güne demek ki…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder