9 Temmuz 2017 Pazar

Kul

         


         Kul
         Seray Şahiner
         Can Yayınları
        
            Seray Şahiner’in yeni romanı Kul, sayfalardan çıkacakmışçasına canlı bir karakterle tanıştırıyor bizi… Bu karakterle birlikte İstanbul’u bir umut haritası eşliğinde yeniden keşfediyoruz. Arnavut kaldırımlardan havalanıp cemevlerine, camilere, kiliselere varan; dilek ağaçlarına bağlanmış çaputlarla rüzgara salınmış umutlar…
            İnsan eliyle kurulmuş çelişkilerin ancak Tanrı eliyle değişebileceğine inananlar, dayanacak kimsesi olmayınca ayakta duramayanlar, dünyaya gölgesinden başka kök salamayanlar, ölülerden başka can yoldaşı bulamayanlar konuşuyor Kul’da.
            Görülmeden yaşayan bir insanın gördüklerinden bir yaşam kurma özlemi…
            (Arka kapaktan…)

         Ne zaman instagram ya da youtubeda çok konuşulan bir kitap görsem merak ediyorum. Çoğu zaman almıyorum ama Seray Şahiner’in kitaplarını okumayı çok istiyordum çünkü çok fazla övülüyordu. Herkes Antabus kitabını övse de kitapçıda elime bu kitabı denk geldi. Konuşacak halimin bile olmadığı bir gün olduğundan Kul’u alıp çıktım.
         Açıkçası okurken çok fazla sıkıldığım bir kitaptı. Kitapta o kadar çok Mercan ismi tekrar ediyordu ki bunaldım resmen. Konusuna gelecek olursak anne olamayan ve kocası evi terk eden Mercan’ın hayatını anlatıyor kitap. Mercan, apartman merdivenleri silerek yaşamını devam ettiriyor ve hayatı apartman merdivenleri, camiler ve dua edilebilecek her yer ile evi arasında geçiyor.
         Benim için vasat bir kitaptı ama yazar hakkındaki merakım hala devam ediyor. Bir gün Antabus’u da okuyacağım.

         

2 yorum:

  1. Seray Şahiner'in kalemiyle Instaragram arkadaşım sevgili Ebru Aykaç sayesinde tanışmıştım. Antabus'u bana Ebru hediye etmişti. Etkilenmiştim kitaptan. Hatta tiyatro sahnesine de taşınmış Antabus.
    Sonrasında Reklamı Atla isimli gazete, dergi köşe yazılarından oluşan kitabını okumuştum. Çok korkusuzca yazan bir kadın olduğuna şahit oldum okurken. Ve sevgim iki kar arttı:)
    Devamında da Gelin Başı, Hanımların Dikkatine ve Kul'u okudum.
    Tüm okuduğum kitapları içinde Antabus'un yeri gerçekten farklı. Ama şöyle de bir durum var, büyük beklentilere girip de okumak kitaba bazen haksızlık olabiliyor. Beklenti yüksek olunca okumadan alınacak verim ters orantılı işliyor bence:)
    Çokça sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  2. Antabus'u herkes çok övüyor. İnstagramda paylaştıktan sonra herkes onu okumam gerektiğini söyledi. Sanırım ben yanlış bir kitaptan başladım. Onu da okuyacağım bir ara. :) @okuyan

    YanıtlaSil